top of page
  • Foto van schrijverChloé Van Boven

Ontdek de verborgen magie van het trollenpad te Aalst op 15 mei 2022

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022

Wat hebben magische trollen en een heks met elkaar gemeen? Ze wonen in het eeuwenoude bronbos Biezebroeken te Moorsel. Kom wandelen, spelen en het verhaal ontdekken tijdens de feestelijke opening van het trollenpad op 15 mei 2022.


Op maat van jonge gezinnen


Het trollenpad is een toegankelijk wandelpad (2,5 à 3 km) op maat van jonge gezinnen voorzien van verschillende belevingselementen, een onbewaakte speelzone en grote houten trollen die vertellen over de verborgen magie van het eeuwenoude bronbos Biezebroeken te Moorsel.


Het project werd steeds ambitieuzer en ambitieuzer


Na reeds enkele maanden achter de schermen gewerkt te hebben, komt het project nu echt in een stroomversnelling terecht. De houtsculpteur is volop aan de slag de grote houten trollen uit te snijden, er wordt een verhaal geschreven op kindermaat, de beleveniselementen zijn besteld en worden in april geplaatst en we krijgen ook steeds meer en meer tractie van Aalsterse lokale handelaars die mee hun schouders willen zetten onder dit project.


Natuureducatie


Door de nauwe samenwerking met Natuurpunt Aalst hopen we om mens en natuur op een speelse wijze dichter bij elkaar te brengen. Het natuurreservaat Biezebroeken te Moorsel ligt tussen Kattenbroek, Boekveld, Hoeksken en Traffelgem. De kruidlaag is bijzonder rijk aan voorjaarsbloeiers en er groeien ook oorspronkelijke boomsoorten, zoals de abeel, beuk, es en zomereik. De abeel zit ook mee verwerkt in het logo dat ontworpen werd door Yosquin Gilbos en zal een belangrijke rol spelen in het verhaal, waar schrijver Rolf Schollaert aan het werken is.


Kinderen kunnen leren hoe de bij honing maakt, welke vlinders er rondfladderen, waarom de egel zich schuilhoudt onder bladeren. De trollen gidsen hen.

Toerisme in de regio en lokale handel


Niet alleen de natuureducatie maakt dit project ambitieus. Binnen JCI vonden we het ook belangrijk een maatschappelijke stempel te drukken en met dit project het toerisme in de streek en de lokale handel een extra duwtje in de rug te geven. We werken hiervoor nauw samen met Stad Aalst, Visit Aalst, Unizo en District A.


Schrik ook niet, maar binnenkort wordt Aalst overspoeld met kleurrijke trollen.

Met de steun van FabLab worden er immers 3D trolletjes geprint die de stad zullen veroveren. Ook zijn er al heel wat leuke samenwerkingen aangegaan met de lokale handel in de Faluintjes en centrum Aalst en vind je binnenkort trollenkoeken bij Bellekens Bakker, trollenpralines bij Dingsken Ijs, trollenkaas bij Faluintjeskaas, een trollenbroodje bij Atelier Meme en trollenijs bij kaasboerderij Keymeulen. Ook aan de volwassenen werd er gedacht: het limonkeurken voorziet een rode likeur van trollenbloed, je kan genieten van trollencocktails in de Sporthal Faluintjes en bij The Siren’s Cove uit Wieze kan je heksenrum kopen. Er wordt ook nog nagedacht om trollenkoffie uit te brengen. Het is geweldig om te zien hoe dit project zo veel onverwachte steun heeft gekregen.


Crowdfunding


Om dit alles te financieren wordt er vanaf 15 maart een crowdfunding gelanceerd via Streekfonds Oost-Vlaanderen. Het project werd goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting waardoor je een fiscale aftrekbaarheid van 45% geniet op jouw personenbelasting van 2022 vanaf een belangeloze gift van 40 euro.


Jouw steun tijdens de crowdfunding is het dubbele waard want Streekfonds Oost-Vlaanderen verdubbelt iedere gedoneerde euro (met een maximum van 5000 euro).


Draag jij ons project een warm hart toe? Doneer dan heel eenvoudig via onderstaande QR-code.We verwelkomen jullie graag!


Kom jij spelen, wandelen en de unieke natuur ontdekken? We verwelkomen jullie graag tijdens de feestelijke opening op zondag 15 mei tussen 14u en 17u.


Wil je meer te weten komen over ons project kan je ons volgen op Instagram @trollenpad_aalst of via de website www.trollenpad.be


Pers


Neem gerust contact met ons op via info@jciaalst.be of contacteer Arne Van den Bossche op 0472/99 39 25.337 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page